Дрво старо 110 години стана библиотека

Американската уметница Шаралеј Армитаж Хауард направи мини библиотека од 110-годишно дрво. Наместо да го отстрани стариот трупец создала магичната библиотека наречена „Little Tree Library“. Библиотеката, сместена во семејниот двор на Шаралеј во Ајдахо, САД, ќе биде наменета за целото соседство. Од неа бесплатно може да се позајмуваат и разменуваат книги. Внатрешноста на дрвото е осветлена…

Забава инспирирана од вашиот омилен роман

Независно дали подготвувате роденденска забава, свадбена веселба или сакате да направите журка за вас и за вашите пријатели, постои едноставен начин како одредена книга да ја пренесете во вашиот социјален живот, односно да направите тематски настан инспириран од омиленото книжевно дело. Тематските забави се секогаш интересни и додека се подготвуваат, но и додека се случуваат.…