Објавена третата книга од серијалот „Загадочни приказни“ од Урош Петровиќ

Третата книга од серијалот „Загадочни приказни“ на најпродаваниот автор за деца во Србија – Урош Петровиќ, е објавена на македонски јазик, во издание на „Арс Ламина – публикации“. Книгата ќе биде застапена на Едукативното предавање на авторот на Програмата на НТЦ-системот на учење, д-р Ранко Рајовиќ, што ќе се одржи на трети ноември 2018 (сабота)…

Детска литература: Топ осум (не)задолжителни лектири за на плажа

Во паузите од пливање и игрите на плажа, ќе се согласите дека книгите се најдобрата забава и релаксација на годишниот одмор. Покрај задолжителните лектири, ви предлагаме листа со осум (не)задолжителни романи, што можете да ги прочитате за време на распустот. Ова се поучни и забавни приказни, не само за децата туку и за родителите. Книги…