Музата на Хемингвеј е опеана во романот „Есен во Венеција“ на Андреа ди Робилант

Романот „Есен во Венеција“ на Андреа ди Робилант е дело посветено на Ернест Хемингвеј и неговата последна муза, кое веќе може да се најде во книжарниците „Литература.мк“ и да се нарача онлајн на веб-страницата http://www.literatura.mk. Станува збор за издание на „Арс Либрис“, дел од „Арс Ламина – публикации“. Во есента 1948 година, Хемингвеј и неговата…