Расказите се идеалниот медиум за пишување

Кристијан Крусат е еден од најзначајните шпански автори на денешницата. Добитник е на Европската награда за литература во 2013 година за „Кратка теорија за патувањето и пустината“, раскази преку кои можеме да ги доживееме различни вкусови на животот, и горчина и слаткост и лутина…Господине Крусат, како би ја опишале вашата книга „Кратка теорија за патувањето…