Писателката Алма Растодер одржа час инспириран од книгата „Музеј на детството“ во ООУ „Александар Урдаревски“ од Чучер-Сандево

Во прегратките на Скопска Црна Гора, во близина на нашата метропола, а сепак надвор од градскиот метеж, ООУ „Александар Урдаревски“ во Чучер-Сандево беше домаќин на час по литература за паметење. Во топлото јунско утре, непосредно пред завршување на учебната година, се одржа инспиративна средба на учениците, љубители на пишаниот збор и Алма Растодер, писателка на…

Издавачката куќа „Арс Ламина“ со новогодишни донации за „Меѓаши“ и за Црвен Крст – Кисела Вода

Следејќи ја својата хумана мисија, издавачката куќа „Арс Ламина“ на крајот на 2020 година додели новогодишни донации овој пат насочени кон две организации – Првата детска амбасада „Меѓаши“ и Црвениот крст – Кисела Вода. Богат избор на книги беа насочени кон деца кои се дел од социјално загрозени семејства, деца со посебни потреби, со оштетен…