„Дневник на прочитани лектири“– бележник за книгите што ги читаат децата на летниот распуст

Летниот распуст, покрај одморот, забавата, патувањата, дружбата, е време за читање лектири. Секој има свој ритуал при читање: едни преферираат да читаат во тишина, за себе, други на глас, трети сакаат да споделуваат размислувања со своите родители или со другарчињата… Има и деца кои сакаат да запишуваат впечатоци за прочитаното. Тоа е одличен начин да…

„Дневник на прочитани лектири“ – модерен бележник за младите читатели

Читањето книги никогаш не излегува од мода. Тоа е една од најубавите навики, која децата ја стекнуваат уште од најрана возраст. Секој има свој ритуал при читање: едни преферираат да читаат во тишина, за себе, други на глас, трети сакаат да споделуваат размислувања со своите родители или со другарчињата… Има и деца кои сакаат да…