Со доајенот на македонското глумиште Диме Илиев ја почнуваме новата сезона на „Астрорум“

Со овации и бурен неколкуминутен аплауз од актерите на сцена и бројната публика, деновиве во Драмскиот театар во Скопје, беше испратен во пензија доајенот на македонското глумиште, Диме Илиев. Актерот и режисер, иако официјално се пензионира на штиците на својот матичен театар, тоа не значи дека престанува со својата најголема љубов – глумата. Илиев, е…