Најубавите корици на книги во 2018 година

Изминатата 2018 година во светски рамки ќе се памети по интересните белетристички наслови, освестувачките романи за млади, артистичките сликовници, заплетканите трилери, графичките романи, феминистичките книги и биографиите со неочекувани откритија. Добрата содржина сѐ почесто е спакувана во уште подобро пакување. Ќе се согласите дека кориците, сами по себе се приказна, која често го надминува и…