Татјана Цибуљак: Во „Градина од стакло“ правам паралела помеѓу созревањето на личноста и создавањето на една независна држава

Романот „Градина од стакло“ од романската писателка Татјана Цибуљак, кој е еден од насловите во новата едиција „Порта Европа“ на издавачката куќа „Арс Ламина“, беше претставен вчеравечер (28 февруари). На онлајн-промоцијата, покрај авторката Цибуљак, се вклучија и уредничката на книгата Оливера Ќорвезироска и Ермис Лафазановски, кој ја преведе книгата од романски јазик. Тој помогна и…

Романот од едицијата „Порта Европа“  – „Градина од стакло“ од Татјана Цибуљак ќе биде промовиран онлајн

Наградуваниот роман „Градина од стакло“ од романската писателка Татјана Цибуљак ќе биде претставен со онлајн-промоција на 28 февруари (вторник), во 19 часот, на фејсбук-страницата на „Арс Ламина“. На промоцијата, покрај авторката Цибуљак, ќе зборуваат и уредничката на книгата Оливера Ќорвезироска и Ермис Лафазановски, кој ја преведе од романски јазик. Книгата „Градина од стакло“, која е…

„Градина од стакло“ од Татјана Цибуљак е стилско ремек-дело за животот на „малите“ луѓе за време на распадот на СССР

„Треба да си сосема луда за да ѝ поверуваш на една книга. Ама, јас ѝ поверував.“ Романот-добитник на наградата на Европската унија во 2019 година, „Градина од стакло“ од романската писателка Татјана Цибуљак, деновиве излезе од печат во издание на „Арс Либрис“, дел од „Арс Ламина – публикации“ . Романот е еден од насловите за…