Авторката Марија Костадиновска сподели волшебни прегратки и вистински приказни со учениците од ОУ „Мирче Ацев“ – Скопје

Како се родија приказните во книгите „Волшебните прегратки“ и „Вистинска приказна за двете соседни кралства“? Како изгледаат волшебни прегратки и како настануваат? Како се станува дете-крал/кралица? Која е пораката на двете книги?… Ова се само дел од прашањата на коишто авторката Марија Костадиновска одговараше на креативната дружба со учениците од трето одделение во ОУ „Мирче…

Марија Костадиновска: „Волшебните прегратки“ и „Вистинска приказна за двете соседни кралства“ носат порака за искреност, пријателството и љубов

Во присуство на многубројни деца и нивните родители, вчеравечер (24 март), во „Литература.мк Суперстор“ во „Скопје сити мол“, се одржа промоција на двете книги од младата авторка Марија Костадиновска: „Вистинска приказна за двете соседни кралства“ и „Волшебните прегратки“. Книгите се во издание на „Либи“, дел од „Арс Ламина – публикации“. На промоцијата, покрај Костадиновска, се…

Марија Костадиновска: Преку „Волшебните прегратки“ и „Вистинска приказна за двете соседни кралства“ порачувам да ги научиме децата на вистинските вредности

Вечната борба на доброто со лошото, потрагата по мир, љубов и вистина, како и потребата да ги научиме децата на вистинските вредности, се темелите на кои младата авторка Марија Костадиновска ги раскажува приказните во своите две изданија за деца: „Волшебните прегратки“ и „Вистинска приказна за двете соседни кралства“. Илустрираните книги, кои се во издание на…

Промоција на книгите „Волшебните прегратки“ и „Вистинска приказна за двете соседни кралства“ од Марија Костадиновска

Две книги од авторката Марија Костадиновска, „Волшебните прегратки“ и „Вистинска приказна за двете соседни кралства“ во издание на „Либи“, дел од „Арс Ламина – публикации“, ќе бидат промовирани на 24 март (четврток) со почеток во 18:30 часот, во книжарницата „Литература.мк Суперстор“ во „Скопје сити мол“.Промоторка на книгите ќе биде проф. д-р Весна Мојсова-Чепишевска. Извадоци од…

„Волшебните прегратки“ од Марија Костадиновска е волшебно освежување во литературата за деца

Си беа еднаш… еден Ведран и една Мила, кои живееја во градот Гушкоград, во една земја Вистинија… со една Злоба и еден Шугавко… А, пак, тоа еднаш всушност е и денес… „Волшебните прегратки“ од Марија Костадиновска, во издание на „Либи“, дел од „Арс Ламина – публикации“, е приказна-метафора за среќата. За непроценливата детска среќа и…