Помеѓу книга и интернет

Моја библиотека: Зоран Ристевски =  (радост + младост) + (плочи + грамофон) х град + љубов Ова е равенката со која добивате благодарен соговорник за бескрајно многу теми, од музика, преку мода и литература до нови научни достигнувања. Неговата библиотека е шетана на лонгбордот и по најфреквентните сообраќајници, стигна и до нашиот блог. 

Извадок: ЈАВАЧ НА КИТОВИ од Вити Ихимаера

Излеговме од автопатот и се упативме кон патот за Вангара. Беше толку темно што морав да ги вклучам фаровите до максимум. Го погледнав осветлениот облак. Имав некое чудно чувство дека неговиот центар е точно над селото. Почувствував наплив на страв и ми олесни кога Вангара ни беше во видик.

Книга е супер подарок!

…Особено кога можеш да најдеш баш за секого по нешто :). И за најмилите малечки, и за поголемките, и за откачените тинејџери, за љубителите на спортот, за вистинските книжевни сладокусци, за татковците, мајките, бабите и дедовците…