Автобиографијата на Ведрана Рудан – „Танц околу Сонцето“ објавена во издание на „Арс Ламина“

  Автобиографијата на популарната хрватската авторка Ведрана Рудан, „Танц околу Сонцето“, излезе од печат на македонски јазик, во издание на „Арс Либрис“, дел од „Арс Ламина – публикации“. Во книгата, искрено и без разубавување, Рудан пишува за своето ниту малку безгрижно детство, за децата и внуците, за патот што го поминала од продавачка на сладолед…

Ведрана Рудан: Она што мене сега ми се случи во Македонија, тоа ми се нема случено никаде во светот.

Во најновото издание од серијалот „Астрорум“ можете да ја видите средбата пред камерите со хрватската колумнистка и писателка со огнен јазик, Ведрана Рудан. Кој имал можност да се запознае со нејзиниот наратив без пардон, а особено со нејзината контроверзна личност, знае за каков предизвик станува збор. Но, едно е сигурно, дека оваа вонредно интелигентна, исклучива…