„Скриени желби, немирни патувања“ од Владимир Јанковски е прогласен за Роман на годината за 2020 година

„Скриени желби, немирни патувања“ на Владимир Јанковски, во издание на „Антолог“, е избран за Роман на годината за 2020 година, во рамките на конкурсот организиран од Фондацијата за промоција и унапредување на културните вредности „Славко Јаневски“. Повикот беше распишан лани на 15 декември и траеше заклучно со 15 јануари 2021 година, а пристигна 41 роман.…

„Боксерот од Ново маало“ е вистинска скопска приказна за маалски тепач кој стана успешен боксер

Животот и духот на Ново маало во старото Скопје и уникатната приказна за вистинскиот лик со измислено име, Ангел Тотевски или Шуре Катиљ, кој од уличен тепач станува успешен боксер во клубот „Вардар“ и маалска легенда. Ова се двете главни точки во романот „Боксерот од Ново маало“ на авторот Владимир Плавевски, кој вчера беше промовиран…

Онлајн промоција на романот „Боксерот од Ново маало“ од Владимир Плавевски

Романот „Боксерот од Ново маало“ на Владимир Плавевски, во кој се раскажува уникатна приказна за боксерот Шуре Катиљ од старото Скопје, ќе биде онлајн промовиран на 2 декември (среда) во 19 часот на фејсбук-страницата на „Литература.мк“. Делото е издание на „Арс Либрис“, дел од „Арс Ламина публикации“, а воедно е достапно во книжарниците „Литература.мк“, и…