Теона Манго: Не излегувам од дома без книга во чантата

Себеси се дефинира како читателка во движење (on the go). Секој слободен момент настојува да го исполни со читање на книга. Без разлика дали тоа е додека го пие својот утрински чај, кога се вози низ Лондон во метро, додека чека ред во банка или пред спиење. Теона Манго, eдна од најуспешните македонски блогерки, покрај…

Најпродавани наслови во 2014 година

2014-тата година за нас беше без сомнение година на многу нови и успешни приказни. Од почетокот на годината, па до овој момент издадовме преку 400 нови наслови, како од областа на белетристиката, така и од стручната литература.

Имаме блог, а имаме и награда!

Пред некое време на фејсбук и на твитер напишавме: имаме блог! Тоа беше пред само неколку месеци, поточно на средината на септември. На крајот на годината, покрај сите други убави работи, можеме да напишеме и – имаме награда! Blog.literatura.mk го освои третото место во категоријата најдобар блог на манифестацијата сајт на годината 2014, вест што…