НАСКОРО: Новата сликовница на Ване Костуранов – „Рекичето што сакаше да порасне“ во издание на „Арс Ламина“

Новата сликовница „Рекичето што сакаше да порасне“ на познатиот македонски сликар, илустратор и автор на книги за деца Ване Костуранов, наскоро ќе излезе од печат во издание на „Либи“, дел од „Арс Ламина – публикации“. Авторка на текстот е Ана Торма, а Бисера Бендевска придонесе за пловноста на приказната на македонски јазик. Уредничка на сликовницата…

„Сенки во подземјето“ од Марија Ралповска меѓу добитниците на наградата „Македонска книжевна авангарда“

Крими-трилерот „Сенки во подземјето“ од Марија Ралповска, во издание на „Арс Либрис“, дел од „Арс Ламина – публикации“, е меѓу шесте добитници на наградата „Македонска книжевна авангарда“. Признанието, кое го врачува Фондацијата за културна и научна афирмација и презентација „Македонија презент“ од Скопје, се доделува за иновативна, експериментална и креативна, односно најдобра книга објавена во…