Седум книги за патување што треба да ги прочитате овој месец

Секое патување започнува со еден чекор. Потребно е да излезете од комфорната зона – тогаш почнуваат авантурите. Често патувањата почнуваат со читање инспиративна книга која ќе ве поттикне да појдете на некое место каде што претходно не сте биле. Богатството што ќе го откриете со секое патување е непроценливо, а искуството – неповторливо. Ви претставуваме…

Топ 10 летни литературни освежувања на вашата библиотека

Денеска, 21 јуни, во 12 часот и 7 минути официјално почнува летото. Ова е најдолгиот ден во годината, што ќе трае 15 часа и 14 минути. Сонцето изгреа во 4:58 часот, а ќе зајде во 20:12 часот… Пред нас е долго топло лето, што ќе трае до 22 септември. Покрај одморот на плажа или повремените…

Промоција на прирачникот „Како се оди во Париз“ од Јана Мишо

Прирачникот „Како се оди во Париз“ од авторката Јана Мишо, позната по своите два романа „Анаис од Монмартр“ и „Скоро парижанка“, ќе биде промовиран денеска (5 мај) во 13 часот во рамките на Саемот на книгата 2018. Водичот ќе биде преставен во париски амбиент на штандот на книжарницата „Литература.мк“ и издавачката куќа „Арс Ламина“. Покрај…