Автобиографијата на Ведрана Рудан – „Танц околу Сонцето“ објавена во издание на „Арс Ламина“

  Автобиографијата на популарната хрватската авторка Ведрана Рудан, „Танц околу Сонцето“, излезе од печат на македонски јазик, во издание на „Арс Либрис“, дел од „Арс Ламина – публикации“. Во книгата, искрено и без разубавување, Рудан пишува за своето ниту малку безгрижно детство, за децата и внуците, за патот што го поминала од продавачка на сладолед…

Извадок: Ричард Бренсон – „Како ја изгубив невиноста“

Во авионот за инаугурацискиот лет бев опкружен од семејството и со пријателите, со луѓе кои најмногу ми значеа и и’ значеа на компанијата Вирџин последните десет години. Седнав до Џоан, Холи беше кај неа в скут. Зад нас беа речиси сите што ги познавав од групацијата Вирџин. Авионот беше преполн со новинари, фотографи, магионичари, со забавувачи. Тука беше и Ури…