#bookstagram интервју со @vo.svetot.na.knigite

Во денешното интервју решивме да разговараме со Сузана Стојанова, која редовно го исполнува инстаграм-просторот преку својот профил @vo.svetot.na.knigite со содржина што сите вљубеници во книгите навистина ја ценат. На почетокот, таа ни откри дека инспирацијата да почне свој #bookstagram профил ѝ била желбата да ги спои своите две омилени работи: читањето (книгите) и патувањето, се…

#bookstagram интервју со @devojcetosoknigite

Стигнавме до бројот 4 од интервјуата во нашиот #bookstagram серијал. Во ова интервју се дружиме со нашата добра пријателка Кики (@devojcetosoknigite), на која ѝ требаше цела вечност да ни ги одговори прашањата. Таа ни вели: „Имаше многу интересни прашања што ми требаше малку подолго време да ги одговорам, особено петтото прашање (цела вечност ми требаше…

#bookstagram интервју со @bookreaders_community

Катерина Павловска и Саше Паневски се гости во нашето трето интервју од серијалот #bookstagram интервјуа. Тие се креатори на профилот @bookreaders_community, кој е на листата на омилени #bookstagram профили на многумина читатели и инстаграм-корисници. Веќе долго ги следиме нивните постови со препораки за читање и искрено се радуваме кога ќе видиме кај нив книга што…

#Bookstagram интервју со @bibliophiles_____

Продолжуваме со интервјуата со најпосветените #bookstagram корисници кои го збогатуваат онлајн-просторот со своите препораки, рецензии и воопшто убав пишан збор и секогаш се активни поддржувачи и пријатели на македонските издавачи. Во второто од серијата #bookstagram интервјуа ве запознаваме со две прекрасни девојки, Билјана и Моника, кои „се кријат“ зад профилот @bibliophiles_____, кој секојдневно и неизбежно…

#Bookstagram интервју со @prodolzidacitas

Секој збор, секоја реченица, секоја страница е залудно напишана ако не си го пронајде патот до своите читатели. Секоја книга е залудно издадена ако не му останала во сеќавање барем на еден читател. За среќа и на огромно задоволство, македонскиот книжевен простор е исполнет со активни и ревносни читатели кои секојдневно го користат својот социјален…