Објавено второ издание на „Исповеди“ од најпродаваната авторка на „Њујорк тајмс“ ‒ Колин Хувер

Во издание на „Арс Либрис“, дел од „Арс Ламина – публикации“ деновиве од печат излезе второ издание од книгата „Исповеди“ од најпродаваната авторка на „Њујорк тајмс“ ‒ Колин Хувер. Станува збор за роман за ризикување сè заради љубов и за пронаоѓање на своето срце некаде помеѓу вистината и лагите, добитник на наградата „Гудридс чојс“ за…

„Хордубал“ од Карел Чапек (4 дел)

10 „Кажи им, Хафије, ќе се вратам дури вечер.“ Толку треба, парче леб со сланина и бргу в планина. Хордубал се чувствува слободен, па дури и се радува како дете, што ѝ избегало на мајка си. Стои над селото, небаре којзнае колку се сменило. Што е? Не беа овде нивите Хордубалови? Е, беа – полни…

„Современи бајки од Македонија“ нов проект на Движењето за креативност Иво Лауренчиќ и „Арс Ламина“

По големиот успех на изданијата „Бајки од Македонија“, Движењето за поддршка на креативноста Иво Лауренчиќ – „Браво Сине!“ во соработка со издавачката куќа „Арс Ламина“ најавува нов проект – „Современи бајки од Македонија“. Новиот проект ќе им даде можност на сите креативни автори да пишуваат бајки за деца, со што ќе се збогати фондот на…

Избрани победниците на конкурсот „Девојчето и градот“

Околу 700 цртежи и 350 литературни дела од ученици од целата држава пристигнаа на поштенската и на електронската адреса на „Арс Ламина“, за конкурсот на тема „Девојчето и градот“. На ликовниот и литературен избор, инспириран од приказната во новата, истоимена сликовница на Ване Костуранов, „Девојчето и градот“, која е во издание на „Либи“, дел од…

„Мала книга за Мерилин“ од Мишел Морган: Нека блесне твојата внатрешна Мерилин!

Книгата инспирирана од славната холивудска актера, „Мала книга за Мерилин“ од Мишел Морган деновиве излезе од печат во издание на „Арс Либрис“, дел од „Арс Ламина ‒ публикации“. Станува збор за водич за живот и оддавање почит на стилот, гламурот и моќта да забавува на најголемата холивудска икона. Ова издание нуди инспиративни лекции од Монро…

НОВО: Бестселерот „Мојата прекрасна сопруга“ од Саманта Даунинг излезе од печат во издание на „Арс Ламина“

Бестселерот „Мојата прекрасна сопруга“ од Саманта Даунинг, кој имаше номинација за најдобар роман на книжевната награда „Едгар“, излезе од печат на македонски јазик во издание на „Арс Либрис“, дел до „Арс Ламина – публикации“. Едно случајно убиство кај една млада брачна двојка ќе поттикне мрачни желби за игри што ги надминуваат границите на дозволеното. Нивната…

Книгата „Како да станам моден дизајнер?“ од Зорка Тодорова-Младеновиќ објавена во издание на „Арс Ламина“

Книгата наменета за сите идни дизајнери, „Како да станам моден дизајнер?“ од Зорка Тодорова-Младеновиќ, деновиве е објавена во издание на „Арс Либрис“, дел од „Арс Ламина ‒ публикации“. Станува збор за прва книга од ваков тип кај нас, којашто им излегува во пресрет на фантазијата и на желбата на оние кои сериозно сакаат да се…