Bibbych сними видеоспот во книжарницата Literatura.mk Superstore

Најголемата книжарница во Македонија, Literatura.mk Superstore, е локацијата каде што е снимен видеоспотот на младата хип-хоп музичарка Бибич (Bibbych), за нејзината нова песна Don’t Judge The Cover. Насловот на нумерата (прев. Не ја суди корицата) е извлечен од познатата изрека: „Не ја суди книгата по корицата“, па одлично се вклопува со амбиентот богат со книги…

Почина мајсторот на трилерот Џон ле Каре чиј роман „Наследството на шпионите“ е преведен на македонски јазик

Почина авторот Џон ле Каре кој е познат по книгите како „„Скитник, кројач, војник, шпион“ („Tinker tailor soldier spy“) според која беше направен филм што беше номиниран за „Оскар“ во неколку категории, како и „Наследството на шпионите“ издадена на македонски јазик од „Арс Либрис“, дел од „Арс Ламина – публикации“. Култниот писател Стивен Кинг, за…

Станете дел од клубот на читатели „Литература.мк“ и добијте голем број привилегии

Книжарниците „Литература.мк“ ве канат да станете дел од нивниот клуб на читатели кој претставува специјална „лојалти“ програма наменета за добивање попусти и награди. Сè што заинтересираните треба да направат е да побараат картичка која е бесплатна и може да се добие во било која книжарница „Литература.мк“ и да ја пополнат печатената апликација со основни контакт-информации…