Изложба на дела од Славко Јаневски и Томе Серафимовски во Музејот на град Скопје

Заедничка изложба на масла на платно на Славко Јаневски и скулптури во бронза на Томе Серафимовски ќе биде отворена вечерва (втори октомври) во 20 часот, во Музејот на град Скопје. На изложбата, што ја организира Фондацијата за промоција и унапредување на културните вредности „Славко Јаневски“, ќе бидат претставени повеќе од 50 дела на обата барда…