Бестселери што ѕвездите ги читаат ова лето

Музичките и филмските ѕвезди својата популарност често ја користат и во хумани цели: за донации, помош за сиромашните, подигнување на свеста за одредени општествени проблеми… Дел од нив се во благородна мисија за продолжување на читачката култура. Својата пасија за читање ја споделуваат преку разните читачки клубови. Веројатно веќе го знаете книжевниот клуб на Опра…

Осум наслови што книжевните клубови на холивудските ѕвезди ги читаат ова лето

Повеќето веројатно веќе имаат слушнато за книжевниот клуб за читање на ТВ-водителката и активистка Опра Винфри. Уште од 1998 година таа во своето ток-шоу промовира наслови, што, благодарение на нејзиното влијание, стануваат хит меѓу читателите. Изминативе години Опра не е единствена славна промоторка на читањето. Свои клубови за книги имаат и други холивудски ѕвезди како…

Алиша Кис и Ешли Џад ги читаат приказните за добра ноќ за бунтовни девојчиња

Аренби-музичарката Алиша Кис и холивудската актерка Ешли Џад се дел познатите жени со моќен глас што ги читаат приказните во аудиоизданието на светскиот книжевен хит „Приказни за добра ноќ за бунтовни девојчиња“. Покрај нив, во аудиоверзијата на книгата како наратори се јавуваат драматурката Данаи Гурира, музичарката Есперанца Спалдинг, актерката Џенин Гарофало, Мозан Марно од серијата…