„Литература.мк“ – најдобра е-продавница за култура, настани и едукација на Ecommerce Awards 2022

Онлајн-страницата на „Литература.мк“ e прогласена за најдобра е-продавница за култура, настани и едукација на Ecommerce Awards 2022. На свеченоста, која се одржа вчеравечер (9 март), во „Даблтри Хилтон“ (DoubleTree by Hilton Skopje), беа наградени најдобрите во македонската е-трговија за 2022 година. Онлајн-книжарницата www.literatura.mk беше номинирана и во категоријата Е-трговец со најдобра достава за онлајн-нарачки.

На изборот беа пријавени над 100 е-трговци од нашата земја, кои се натпреваруваа во 23 категории. Во категориите каде што имало повеќе од 30 кандидати се доделија три награди, а во тие со помалку пријавени имаше еден победник. За најдобрите одлучи гласањето на публиката и стручно жири.

Сајтот www.literatura.mk повеќе од десет години е препознатливо интернет-сврталиште за сите љубители на книгите. Тоа е едно од осумте продажни сервиси на „Литература.мк“, покрај книжарниците, кои се лоцирани на најфреквентните места во Скопје, Битола и Струмица. На сајтот се застапени изданија од сите книжевни жанрови, белетристика, домашни и светски класици, стручна литература, изданија за деца, лектири, дидактички материјали, гифт-програма и друго. Значајно дополнување на страницата е и наградуваниот блог https://blog.literatura.mk. Со секојдневни објави на содржини од литературата, уметноста, филмот, телевизијата, музиката и едукацијата, придонесува во поддршка и поттик на книжевната сцена и општо на културата во нашата земја.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.