Хуманитарна акција на „Арс Ламина“ и „Литература.мк“ за настраданите во земјотресот во Турција и Сирија

Под мотото „Да помогнеме“, издавачката куќа „Арс Ламина“, во соработка со книжарниците „Литература.мк“, организира хуманитарен викенд за помош на настраданото население од катастрофалниот земјотрес во Турција и Сирија. Во следните два дена (18 и 19 февруари) целиот приход од купување книги од македонски автори, кои се во издание на „Арс Ламина“, во сите книжарници на „Литература.мк“, ќе биде пренаменет за донација на погодените подрачја.

Во овие тешки мигови, наша општествена и морална одговорност е да подадеме рака и да бидеме луѓе за оние на кои тоа е најмногу потребно. Ве повикуваме да се приклучите кон акцијата и со секое купено издание од македонски автори во издание на „Арс Ламина“ да помогнете на настраданите. „Арс Ламина“ и „Литература.мк“ и понатаму ќе продолжат со својата хуманитарна мисија, секогаш подавајќи рака на оние на кои им е потребна помош.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.