„Флора и Улис: Возбудливи авантури“ е детска инспиративна приказна од познатата авторка Кејт Дикамило

Флора и Улис: Возбудливи авантури“ е дело на Кејт Дикамило, авторка која воедно се има најдено и на првото место како најпродавана писателка на листата на престижниот весник „Њујорк тајмс“. Оваа нејзина книга е исполнета со ексцентрични и шармантни карактери и е конципирана во нов и возбудлив формат. Делото е во издание на „Либи“, дел од „Арс Ламина – публикации“ и е достапна во сите книжарници „Литература.мк“ или да се нарача онлајн на www.literatura.mk.

Книгата почнува како и која било друга суперхеројска приказна – со трагична несреќа во неочекувани околности. Верверичката Улис не ја виде правосмукалката, но циничната Флора е вистинскиот човек за да се вклучи. Сепак, Улис е прероден со неверојатни моќи врзани со неговата сила, а патем ќе се промени и Флора додека ги дознава можностите за надеж и значењето на широкото срце.

Кејт Дикамило е американска писателка на детска фикција и е една од шесте автори кои добиле два медала „Њубери“ за романите „Приказната за Десперо“ и „Флора и Улис“. Таа воедно била и американски амбасадор за литература за млади назначена од Конгресната библиотека во 2014/2015 година.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.