Победничкиот трилер „Списокот гости“ на изборот на „Гудридс“, ќе добие и македонско издание

Книгата „Списокот гости“ од авторката Луси Фоли беше прогласена за најдобар трилер/мистерија за 2020 година на изборот на една од најпознатите светски веб-страници за книги „Гудридс“ (goodreads.com) Ова дело доби најмногу гласови од читателите од цел свет, а догодина ќе биде објавено од издавачката куќа „Арс Ламина“ и ќе се појави на полиците на книжарниците „Литература.мк“.

„Списокот гости“ на Луси Фоли е приказна за еден изолиран остров во Ирска каде се собираат гости за да ја прослават свадбата на Џулс Киган и Вил Слејтер. Вил е шармантен телевизиски лик во подем. Џулс е паметна и амбициозна уредничка на списание. Но, и покрај совршената организација, темни облаци се приближуваат, а секој на овој остров има свој скриен мотив и причина да биде таму…

Останатите добитници за најдобри изданија според читателите на „Гудридс“ може да се погледнат на следниот линк.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.