Изданија од „Арс Ламина“ се дел од изборот „Книга на годината“ во Македонија

Издавачката куќа „Арс Ламина“ е дел од натпреварот „Книга на годината“ во земјава, кој се одвива онлајн на веб-страницата www.kniganagodinata.com.mk и каде што сите читатели можат да го дадат својот глас за омилените изданија. Селекцијата се базира на 9 жанровски категории каде што се номинирани по 15 до 20 изданија, а сите заинтересирани можат да гласаат до 20 ноември. Ќе бидат доделени награди за: трилер на годината, романса на годината, историска драма, женска фикција, книга од домашен автор, детска книга, нефикција, книги за млади и поезија. Додека, за тоа која ќе биде книга на годината ќе се одлучи врз основа на освоените гласови во рамки на сите категории како и дополнително проценување од неколку библиотеки во земјава, најголемите книжарници и онлајн книжарниците, како и од членовите на комисијата кои ќе спроведат свои истражувања и ќе дадат свој глас.

Голем број изданијата на „Арс Ламина“ се најдоа во потесниот избор во речиси сите категории.

Романса:

Лето како во Мама Миа“ – Ени Робертсон

Заеднички стан“ – Бет О’Лири

Дејзи Џонс енд Д сикс“ – Тејлор Џенкинс Рејд

Трилери и мистерии:

Момчето од шумата“ – Харлан Кобен

Бегај“ – Харлан Кобен

Анонимна девојка“ – Грир Хендрикс и Сара Пеканен

Што направи?!“ – Клер Мекгован

Мојата прекрасна сопруга“ – Саманта Даунинг

Женска фикција:

Каде што шумата се среќава со ѕвездите“ – Гленди Вандера

Прашај ме повторно, ќе ти речам ДА“ – Мери Бет Кин

Домашни автори:

Миа во Амстердам“ – Јана Мишо

Денот кога не се разбудив“ – Моџо Килингтон

Тошо Малерот: монологија“ – Васко Тодоров

Книги за млади:

Хари Потер и каменот на мудроста“ – Џ.К.Роулинг

Преминот не е осветлен“ – Оливера Николовска

Архангел: ослободување на ѕверот“ – Даниел Бибовски

Поларна светлина“ – Филип Пулман

Еднаш засекогаш“ – Сара Десен

Нефикција:

Сè е за*бано“ – Марк Менсон

Зошто јас?“ – Мартин Јованоски

Уметноста на едноставното живеење“ – Шунмио Масуно

Пандемија! Ковид го тресе светот“ – Славој Жижек

Храбри, наместо совршени“ – Решма Саџани

Детски книги и сликовници:

Тука сме“ – Оливер Џеферс

Срцето и шишето“ – Оливер Џеферс

Девојчето и градот“ – Ване Костуранов

Поезија:

Сакај ја диво“ – Атикус

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.