„Арс Ламина“ – дел од поддржувачите на Драмскиот аматерски фестивал во Кочани

Издавачката куќа „Арс Ламина“ го поддржа 57. издание на Драмскиот аматерски фестивал (ДАФ) во Кочани кој се одржа во текот на септември и почетокот на октомври и на кој традиционално настапуваат аматерски театри и театарски групи од Македонија. Дел од учесниците на фестивалот на подарок ја добија книгата „Прво лице еднина“ од Лилјана Лунгина која е во издание на „Арс Либрис“, дел од „Арс Ламина“ и воедно е достапна во сите книжарници „Литература.мк“ и може да се нарача онлајн на www.literatura.mk

Сите настани на ДАФ беа бесплатни, а само дел беа театарски претстави за возрасни како и за деца, музички настапи, рецитали и настапи со марионети.

Книгата „Прво лице еднина“ е лична хроника на една епоха, сведоштво за тектонските поместувања во најголемата држава во светската историја. Таа е книга за „безумниот, а сепак прекрасен живот“, за животот „исполнет до последен сантиметар“, за мајките и татковците, за пријателите и за ведрата среќа на пријателството и над сето друго, за љубовта. Токму чувството на љубов како црвена нишка поминува низ животот на авторката, константа во постојано променливиот, честопати хаотичен и ужасен свет, чувство што Семјон Лунгин во посветата на неговата книга „Виденото на јаве“ лаконски го искажува: „На Лилја, како и сè друго“.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.