„Пандемија“ од Славој Жижек достапна во книжарниците „Литература.мк“

Новата книга „Пандемија“ на Славој Жижек кој го нарекуваат „најопасниот философ на Западот“ веќе е во продажба во сите книжарници „Литература.мк“ и може да се купи онлајн на интернет-страницата www.literatura.mk.

Korica - Slavoj Zhizhek

Тој во новото дело обработува актуелна тема што во моментов „ја изместува Земјата од својата оска“ и воедно со своето уникатно гледиште ни го разоткрива нејзиното подлабоко значење. Книгата со поднаслов „Ковид – 19 го тресе светот“ е преведена на македонски јазик во издание на „Арс Либрис“, дел од „Арс Ламина – публикации“.

Повеќе за делото може да прочитате на следниот линк: https://blog.literatura.mk/2020/07/10/naskoro-najnovata-kniga-na-slavoj-zhizhek-na-makedonski-jazik/

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.