НОВО: Бестселерот „Мојата прекрасна сопруга“ од Саманта Даунинг излезе од печат во издание на „Арс Ламина“

Бестселерот „Мојата прекрасна сопруга“ од Саманта Даунинг, кој имаше номинација за најдобар роман на книжевната награда „Едгар“, излезе од печат на македонски јазик во издание на „Арс Либрис“, дел до „Арс Ламина – публикации“.
Едно случајно убиство кај една млада брачна двојка ќе поттикне мрачни желби за игри што ги надминуваат границите на дозволеното. Нивната љубовна приказна е едноставна. Запознал прекрасна жена, се вљубиле и добиле деца. Заедно со својата жена се преселил во едно предградие. Откриле кои се нивните најголеми соништа, но и најмрачни тајни. Потоа сè им станало здодевно… Изгледаат како секоја нормална двојка. Тие се ваши соседи, родители на другарот на вашето дете, познајници со кои ќе седнете на вечера.
Сите ние имаме тајни со чија помош го одржуваме бракот жив. Нивната е како да побегнат од одговорноста за убиствата. Тие се уигран тандем во кој секој ја знае својата улога. Но, кога едниот од нив ќе ги прекрши правилата на игра, одмаздата што го чека ќе биде страшна…
Книгата „Мојата прекрасна сопруга“ е достапна во книжарниците „Литература.мк“. Во моментов е на акција со 20 % попуст за онлајн нарачките на следниот линк.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.