Минијатурна магија меѓу полици

Книгите имаат моќ да нè однесат на волшебни патувања. Преку нив можеме да ги запознаеме најубавите, но и најлудите места, и да запознаеме несекојдневни ликови. Зошто полиците за книги би биле поразлични? И тие можат да донесат магија. Различните декорации во домашните библиотеки, може да бидат дополнување на волшебството што доаѓа од книгите. Една од новините, која е застапена на социјалните мрежи се јазолниците за книги (book nooks). Станува ззбор за минијатурни декорации, поставени како во свендич меѓу книгите на полиците, кои откриваат еден нов свет. Неколку креативци ги споделија своите мали, но големи дизајни во вид на минијатурни библиотеки, симпатично уредени соби, романтични улички, сцени од книги или, пак, филмови.
Едни од најинтерсните дизјни се тие на уметникот Том Тагат кој обликува т.н. Чудовишта на полиците, во кои страшни суштества како да излегуваат од просторот меѓу две книги. Ви претставуваме неколку иновативни идеи.

Извор: mymodernmet.com

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.