ВИДЕО: Вработените на „Арс Ламина“ и „Литература.мк“ ви читаат


Сѐ со цел да ги поттикнеме читањето и љубовта кон пишаниот збор кај најмладите, деновиве ја почнавме акцијата видеочитална, во чии рамки на нашиот канал на „Јутјуб“ објавуваме видеа во кои вработените на „Арс Ламина“ и „Литература.мк“ ги читаат омилените детски книги. „Облачињата кои не сакаа да плачат“, „Бајки од Македонија“, „Кучето што Нино го немаше“, „Приказни за добра ноќ за бунтовни девојчиња 1 и 2“, „Шарено Марено“, „Аги и Ема”, „Приказни за момчиња кои не се плашат да бидат поинакви“ и „Чарли и фабриката за чоколадо“ се само дел од насловите, во издание на „Либи“, дел од „Арс Ламина-публикации“ кои ќе имате можност да ги слушнете онлајн. Ви ги преставуваме неколкуте видеа од оваа кампања.

*Книгите се достапни во книжарниците „Литература.мк“, а може да се нарачаат на http://www.literatura.mk.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.