Пет „Загадочни приказни“ од Урош Петровиќ за деца кои сакаат предизвици и загатки

За сите деца кои сакаат предизвици и загатки, ги препорачуваме петте „Загадочни приказни“ од Урош Петровиќ, кои на македонски јазик се во издание на „Либи“, дел од „Арс Ламина – публика“. Кој сака приказни, ќе ужива во секоја од петте книги. Но, да ве предупредиме, секоја од нив претставува не баш лесна задача – решавање на логичка загатка врзана за случките од една необична траперска населба. Неретко ќе биде потребна помош од повозрасните, бидејќи оваа книга, најблаго кажано, не ги потценува децата…
Авторот на „Загадочни приказни“, Урош Петровиќ, е задолжен за тестирањата на „Менса“ во Србија и е еден од најуспешните решавачи на Ај-Кју X-тестот во светот за „Загадочни приказни“, ја има добиено наградата „Невен“ за најдобра книга за деца и млади од областа на популарната наука и награда од детското жири на „Доситеево перо“.

Книгите се достапни за онлајн нарачки на следниот линк.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.