Драган Спасов – Дац: Глумците немаат возраст

 

Во ова издание на емисија „Астрорум“ гостува еден од најпопуларните македонски актери, Драган Спасов – Дац. Роден е на 20 април 1963 во Скопје и е еден од најпопуларните македонски театарски, филмски и телевизиски актери. Дипломирал на Факултетот за драмски уметности во Скопје во класата на проф. Слободан Унковски. Од 1992 до 2016 година работел како глумец во Драмски театар – Скопје, по што беше дел од ансамблот на Македонскиот народен театар. До сега има остварено бројни и значајни улоги во театарски претстави, а во неговата филмографија се запишани и успешно одиграните ликови во ТВ и филмските проекти: „До балчак“, „Тврдокорни“, „Тркало на среќата“, „Македонски народни приказни“, „Обични луѓе“, „Хихирику“, „Време за плачење“, „Салон Хармони“, „Грев или шприцер“, „Крик на немиот Индијанец“, „Време, живот“, „Македонија може“, „За трошка среќа“, „Ѕвездите на 42-та“, „Трето доба“, „Случки од животот“ и незаборавната „Бушава азбука“.

Во ова интервју, на нашата уредничка Бранка Костиќ-Марковиќ, тој открива дел од своите професионални, но и животни ставови, а зборува и за своите најнови музички задоволства.

 

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.