Разубавете ги полиците со стилски потпирачи на книги

Потпирачи за книги можеби звучи како некој непотребен детаљ за во домашната библиотека, кој само ќе собира прав или ќе го пренатрупа просторот. Но, откако еднаш ќе почнете да ги подредувате книгите со нив, ќе сфатите колку ви се неопходни. Посебно се корисни за полиците кои се отворени или поставени над некој кршилив дел, каде што има опасност книгите да паднат. Можат да се употребат и за подредување на книгите на работната маса, или пак во соба каде што нема специјализирани полици. Тие се користат за потпирање на одреден куп книги или, пак, на цел ред, во зависност од потребите. Се поставуваат од двете страни на книгата, односно редот со книги.
Покрај тоа што се корисни, потпирачите на книги може да бидат и симпатичен, стилски украс на домот. Ви претставуваме неколку интересни дизајни на потпирачи, што ќе го разубават просторот и ќе му дадат нов шарм.

 

 

 


Извор: МyМodernМet

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.