Промоција на „Дремката на облакот“ од Софија Бислимоски во „Литература.мк“

Книгата со хаику-поезија „Дремката на облакот“ од младата поетеса Софија Бислимоски ќе биде промовирана вечерва (12 јуни, среда) во 19.30 часот во книжарницата „Литература.мк“ на улицата „Македонија“ во Скопје. Промоторка и рецензентка на изданието е Весна Мојсова-Чепишевска, професорка на Филолошкиот факултет. Издавач е „Либи“, дел од „Арс ламина-публикации“, а збирката е објавена во рамките на едицијата „Млади креативци“.

Проектот е изработен во текот на оваа учебна година, на часовите за креативно пишување во „Арс вивенди“, студио за креативно пишување, под менторство на Дијана Петкова. Збирката содржи осумдесет хаику-песни, а илустрацијата за корицата ја изработи сестрата на Софија, Нена Бислимоски.

Софија Бислимоски е коавторка на книгата „Тивките сили на духот“, а по објавувањето на збирката поезија „Мисли молкома“, минатата година, ова е нејзина втора книга. Песните на Софија се објавени и во дневниот весник „Нова Македонија“ во прилогот за деца „Колибри“.

Илустрацијата за корицата ја изработи сестрата на Софија, Нена Бислимоски

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.