Ведрана Рудан: Она што мене сега ми се случи во Македонија, тоа ми се нема случено никаде во светот.

Во најновото издание од серијалот „Астрорум“ можете да ја видите средбата пред камерите со хрватската колумнистка и писателка со огнен јазик, Ведрана Рудан. Кој имал можност да се запознае со нејзиниот наратив без пардон, а особено со нејзината контроверзна личност, знае за каков предизвик станува збор. Но, едно е сигурно, дека оваа вонредно интелигентна, исклучива и безкомпромисна жена, со нулта толеранција кон политичарите, насилниците, лицемерите, самобендисаните и лажни авторитети, е жежок костен за секој новинар. И бездруго, вистински тест за новинарскиот дигнитет.

This slideshow requires JavaScript.

Ова интервју завршува како дуел без ниту една жртва, а главниот повод беше да ја запознаеме авторката на најнова книга на македонски јазик, „Костурите на округот Медисон“ во издание на Арс Ламина публикации.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.