„Анаис од Монмартр“ и „Скоро Парижанка“ во Париз

По посетата на Саемот на книги во Париз на список остана… па, Париз. Редот наложуваше „Анаис од Монмартр“ и „Скоро Парижанка“ од Јана Мишо да ги прошетаме на неколку значајни места што се спомнуваат во самите книги. Уживајте во галеријата!

„Анаис од Монмартр“ во кафулето на Монмартр каде што работи Анаис:

„Скоро парижанка” пред клубот на Хуго:

„Анаис од Монмартр” пред ателјето со мароканската тврдина на Анаис:

А да, и „Анаис од Монмартр“ пред кафулето „Шат Ноар” каде што Анаис се среќава со Лукас:

И Памук!

И билборд пред саемот: рок-опера „Сидарта”, ви се верува?

„Анаис“ и на Саемот на книги во Париз 2019 (Livre Paris 2019).

Инаку, по кратко пребарување на „Амазон“ или „Гудридс“ веднаш ќе ви стане јасно колку многу романи има со дејство во Франција или во Париз – и на Французите им е смачено од тоа. Освен ако романот не е добар, како „Анаис од Монмартр”, која го привлече вниманието на неколку издавачи од саемот. Па, држете палци – можеби францускиот превод на романите на Јана Мишо наскоро ќе се најде и на француски полици! 🙂

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.