Изложба на одамна недопрени, заборавени или т.н. „тажни книги“

Со цел да го поттикне интересот кај читателите, во Домот на културата „25 Мај“ во Валандово е поставена несекојдневна изложба на книгите што одамна никој не ги изнајмил од библиотеката. Дел од овие одамна недопрени, заборавени или т.н. „тажни книги“, со децении ниту еднаш не биле позајмени од читателите на Градската библиотека.
По избор на библиотекарите, изложени се дваесетина книги од разни жанрови меѓу кои и оригиналното издание на епот „Одисеја“ кој, откако библиотеката го добила во 2008 година, ниту еднаш не бил позајмен од читателите. Изложените книги и натаму ќе стојат на библиотечните рафтови и ќе може да се позајмуваат доколку некој покаже интерес за нив.

Извор: Facebook.com

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.