Стари книги како уметнички инсталации

 

Уметникот Мајк Стилки од Лос Анџелес им дава нов живот на старите книги создавајќи уметнички инсталации од нив. Станува збор за стотици книги, кои ги подредува во висина и потоа црта по нивниот бочен дел, употребувајќи мешавина од мастила, дрвени боички, лак и акрилни бои. Во собирањето книги за неговите уметнички дела му помагаат локалните библиотеки. Неговите скулптури од книги веќе се популарни на социјалните мрежи, а има и нарачки за создавање на нови дела за повеќе јавни установи. Ви претставуваме дел од неговите досега најуспешни слики.

Извор: Мymodernmet.com

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.