Инстаграм-библиотека што ја открива магијата на книгите

Дваесет и тригодишната Eлизабет Саган љубовта кон книгите ја преточува во уметнички објави на својот инстаграм-профил.
Оваа „книгограмџика“ најпрвин почнала да ги споделува своите омилени книги, да пишува препораки, а тоа прераснало во едни од најкреативните објави на оваа социјална мрежа. Секоја фотографија е посебна приказна, често поврзана со содржината на книгата што сака да ја препорача. На објавите книгите стануваат дел од мозаикот во чијшто фокус е Елизабет. Преку асоцијативните фотографии таа открива дел од својата лична библиотека што секојдневно се збогатува со нови наслови и со колекционерски изданија.
Овој несекојдневен профил го следат повеќе од 95.000 луѓе. Преку „Мybookfeatures“ – исто така основан од Саган, добиваат можност и тие да ги објават своите креативни фотографии со омилените книги.

 

 

 

 

 

 

 

 

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.