Парада на ликовите од книгите на Саемот во Франкфурт

Неколку илјади тинејџери маскирани како ликови од популарните книги, стрипови, сликовници и анимирани филмови парадираа на Саемот на книгата во Франкфурт 2018, што траеше од 10 до 14 октомври. Препознатливи костуми од светот на „Господар на прстените“, „Војна на ѕвездите“ и на Хари Пoтер, кловнот Пенивајс од „Тоа“, Спајдермен, Харли Квин, Жената-мачка, Елса и Ана од „Леденото кралство“, штрумфовите, пирати, животните од „Зоотопија“ и многу други беа само дел од маските што можеа да се забележат на 13 и 14 октомври низ саемските хали во Франкфурт. Ова спонтано собирање на маскирани млади луѓе од цел свет за време на одржувањето на најголемата манифестација за меѓународната издавачката индустрија, изминативе години прерасна во традиција. Така, веќе не е ни невообичаено во толпата да се разминете со некој од фиктивните карактери од изданијата што сте ги прочитале. Согледувајќи ја нивната сѐ поголема присутност, организаторите на саемот им отстапија и поголем просто во т.н. Cosplay area. Преку избор на фотографии ви ја доловуваме атмосферата оваа година.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.