Убав почеток на неделата со „Литература.мк“

Со книгата „Стоте највлијателни жени во историјата“ ја почнуваме новата кампања на профилот на „Литература.мк“ на „Инстаграм“ – добра книга за убав почеток на неделата. Во коментар тагнете ја својата пријателката која е ваша инспирација и добијте ја на подарок книгата „Стоте највлијателни жени во историјата“! Извлекувањето ќе биде по случаен избор во понеделник, на 2 јули, за убав почеток на неделата!

Збирката „Стоте највлијателни жени во историјата“ ги открива најинвентивните и најинспиративни жени во историјата: од Клеопатра до Роза Паркс, од Ада Лавлејс до Малала Јусафсај. Низ историјата, жените храбро и неуморно се бореле за да се наметнат како индивидуи и експерти во својата област, нешто за што повеќето мажи го имале луксузот да си го земаат здраво за готово. Инвентивни дизајнерки, вселенски истражувачки, пилотки, политички активистки и феминистки, уметници, професорки, владетелки и лидерки. Сите овие инспиративни жени имаат нешто заедничко: сите се борци, кои продолжуваат да нè инспирираат во нашите современи животи. Ова е причината зошто тие заслужуваат јавно признание и зошто тие се релевантни денес, исто како што биле и некогаш.

Книгата „Стоте највлијателни жени во историјата“ е достапна и за нарачка на страницата на „Литература.мк“ на следниот линк.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.