„Скоро парижанка или Како да ги преживееш своите доцни дваесетти… во Париз“ од Јана Мишо

Девојка во бајковита љубовна врска со Париз, живее совршено уреден живот во нејзиниот стан на Гар ду Нор, со прекрасна работа и многу кафе.

Сепак, едно истурено кафе, една загубена работа и една мала поплава подоцна, и се чини дека Париз не е секогаш најдобра идеја – особено што секоја прилика ја користи да се подбива со хероината. Ѝ подметнува комплицирани врски, еден случаен татковски расположен лик и една незамислива симпатија кон човек што дотогаш не го ни забележувала… одличен рецепт за активирање на еден куп мали проблеми.

 „Обожавам да читам книги чиишто ликови сакаш да ги запознаеш и во реалноста. Ликови за кои знаеш дека ако вистински постојат – животот никогаш нема да биде досаден.“

 „Оригинално париско четиво!“

 „Забавно, смело, искрено и со вкус.“

 „Би било одлично сценарио за романтична комедија како на Вуди Ален.“

 ~ amazon.com

„Скоро парижанка или Како да ги преживееш своите доцни дваесетти… во Париз“ од Јана Мишо во книжарницата на Литература.мк.

 

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.