ШТО СОНУВАШЕ ДЕДО МРАЗ

Како дел од својата кампања за негување на читањето и љубовта кон книгите кај најмладите, „Арс Ламина“ ја започна својата соработка со Марија и Маги, двете сестри кои обожаваат да читаат.

Омилено хоби на Марија и Маги се книгите, за коишто потоа снимаат видеа каде ги раскажуваат своите впечатоци од прочитаното. Последните книги за кои знаеме дека Марија ги има прочитано се: „Морските самовили“, „Д-р Офболи“ и „Кралот на златната река“, а, пак, последни кои ги има прочитано Маги се: „Вејко Северко“ и „Девојчето и 12-те месеци“.

Ова е првото видео во кое Марија ни зборува за книгата „Што сонуваше Дедо Мраз“ од Билјана С. Црвенковска.

* Деца! Која е вашата омилена книга? Кој е вашиот омилен лик? Пишете ни писмо, нацртајте ни цртеж, снимете видео! Пратете ни e-mail на marijaimagi@literatura.mk

Ве очекуваат убави изненадувања!

 

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.