Книжарница во која се продаваат само потпишани примероци на книги

При остра конкуренција, секој книжар се обидува да најде начин како да се одвои на конкуренцијата. Така, сопственикот на книжарницата во Алабама, Џејкоб Рајс, одлучил да продава само книги што се потпишани од нејзините автори.

Иако понудата на овие книги е значително помала во однос на другите книжарници, сепак продажбата на книги е во постојан пораст. Љубителите на книжевноста непрекинато доаѓаат во продавницата на Џејкоб и бараат некое од изданијата на своите омилени автори, како што е „Да се убие подбивната птица“ на Харпер Ли.

Оваа книжарница нема долги редови со книги на полици, туку книгите се подредени на полици, но потпрени на ѕидот, со корици свртени кон потенцијалниот муштерија, за да може тој едноставно да открие што се наоѓа во нив.

И ова не е обична книжарница, за тоа сведочат купувачите кои постојано се враќаат да купат „нова“, односно стара книга со автограм од авторот. Се разбира, за порастот на продажбата има влијание и цената што ја имаат овие книги, поголем дел од нив чинат триесет долари, додека вообичаената цена на овие изданија е околу сто долари.

Извор:

https://bookstr.com/you-have-visit-this-alabama-bookstore-carries-signed-copies

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.