Пекинг: Возовите во метро се претворени во библиотеки

На ова патување со градскиот превоз, вљубениците во книгата нема да имаат никаква забелешка.

Одредени возови на линијата четириесет од пекиншкото метро се претворени во своевидна библиотека, иако во нив сè уште ќе биде тешко да се прочита некоја книга во хартиено издание.

Всушност, оваа библиотека е своевидна реклама за апликацијата за слушање аудиокниги. Доколку патниците сакаат да слушаат аудиокниги што се дел од нејзината понуда, ќе треба со своите телефони да скенираат некои од кодовите сместени насекаде по вагоните. Еднаш скенирани овие кодови, овозможуваат „симнување“ на апликациите преку кои можат да се слушаат книгите. Оваа услуга е комплетно бесплатна.

Извор:

http://mashable.com/2017/10/31/train-library-beijing-china/#vWnbpWfPpaqH

 

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.