Промоција на книгата за деца „Мистериозното јајце“

Во вторник, на 12.12.2017 година, со почеток од 19.00 часот, во книжарницата „Литература.мк“ на ул. Македонија ќе се одржи промоција на книгата за деца „Мистериозното јајце“ и дружење со авторот и илустратор Оливер Коларевски.

Оливер Коларевски е млад и неверојатно талентиран илустратор. Оваа книга за деца е целосно негово дело, вклучувајќи ја и приказната (текстот). Коларевски беше еден од победниците на конкурсот за илустратор на бајки за деца што го организираше здружението за поддршка на креативноста Ило Лауренчиќ – „Браво Сине“, во соработка со Арс Ламина. Арс Ламина потоа ја издаде македонската современа бајка за деца од Коларевски, со наслов „Мистериозното јајце’, а ја преведе и издаде и на англиски јазик.

Промотор на книгата ќе биде Билјана Црвенковска, писател и уредник на литература за деца и млади во Арс Ламина публикации.

Мистериозното јајце
Автор на текст и илустрации: Оливер Коларевски
Промотор: Билјана Црвенковска
Литература.мк, ул. Македонија 21, Скопје
12.12.2017 (вторник), 19:00

 

Останати настани и промоции во „Литература.мк“ во месец декември: