Книжевен факт бр.11

Еден од пет луѓе на светот знае да чита и да пишува. Највисока стапка на неписменост има во јужна и западна Азија и во земјите јужно од пустината Сахара во Африка. 

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.