„Да читаш е кул“ – фестивал за литература за деца

Од денес 15 (петок) до 17 септември во организација на издавачката куќа Табернакул од Скопје во Мала станица ќе се одржи фестивалот „Да читаш е кул”Фестивалот „Да читаш е кул” е во рамки на проектот „Читатели од иднинатa” што се реализира во партнерство со издавачката куќа Дитурија од Албанија и со агенцијата Арчипелаго онлус од Италија со поддршка на програмата Креативна Европа на Европската Унија.

Во рамки на фестивалот предвидени се работилници за деца со писатели, илустратори, психолози, антрополози…

Фестивалот ќе опфати и трибина наречена „Сите книги се важни“ со учесници поврзани со книгата и читањето од повеќе аспекти (преведувачи, уредници, издавачи, автори за деца) од трите земји партнери во проектот.

Во придружната програма на фестивалот ќе има поетски рецитали, читачки сесии, театарска претстава и изложба.

Повеќе информации:

https://www.facebook.com/events/2332992850259755/?active_tab=about

 

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.